dinsdag 13 december 2011

Wat je nog niet wist over chocolade

Een stukje chocolade op tijd en stond... heerlijk! Maar wist je dat deze lekkernij vroeger als een geneesmiddel beschouwd werd? Dit en nog vele andere weetjes over chocolade vind je hier.

  • ten tijde van de Azteken en de Maya's werd chocolade als geneesmiddel beschouwd
  • de wetenschappelijke naam van de cacaoboon is Theobroma cacao en dat betekent "voedsel van de goden"
  • tot 150 jaar geleden bestonden er geen chocoladetabletten of -repen en werd cacao enkel gedronken
  • de beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador
  • de Belgische chocolade-industrie wordt al sinds 1910 beschouwd als één van de beste ter wereld dankzij de hoogstaande productiekwaliteit van onze chocolade
  • Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan het Europese gemiddelde
  • de Europeaan eet gemiddeld 5,7 kg chocolade per jaar
  • de Zwitsers, Duitsers en Belgen eten het meeste chocolade, de Spanjaarden, Italianen, Grieken en Portugezen het minste
  • 1 op 5 Belgen eet elke dag chocolade
  • 40% van de Belgen vinden dat chocolade goed is voor de moraal
  • melkchocolade is de meest geconsumeerde chocoladesoort ter wereld
  • witte chocolade wordt vooral gegeten door kinderen
  • hoe puurder de chocolade, hoe langer je hem kan bewaren
  • chocolade bevat in totaal meer dan 800 bestanddelen
  • er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van chocolade als afrodisiacum


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen